Contact met overledenen is mogelijk maar het is geen spelletje.


Stel jezelf eerst de volgende vragen:

 • Je geliefde is plotseling overleden en je wil graag antwoord op vragen waar jullie niet over hebben kunnen spreken

 • Je mist de persoon van wie je heel veel houdt

 • Je wilt graag een teken dat de persoon van wie je houdt goed is aangekomen op de plaats waar hij nu is

 • Er zijn onopgeloste zaken waar je graag antwoord op wilt
   

Er zijn allerlei verhalen over contact leggen met overleden maar er zijn een paar onderwerpen die heel erg belangrijk zijn om te weten.

 

Ik voel dat mijn geliefde contact met me legt

De eerste periode - tot ongeveer een dag of 40, kan je het gevoel hebben dat je overleden dierbare nog dichtbij je is. Je kunt erover dromen, misschien mooie gekleurde lichtjes zien, een zachte aanraking voelen of een plotselinge deken van rust over je heen.

Na deze 40 dagen zul je merken dat je je geliefde steeds minder vaak kunt voelen. Dat is absoluut geen afwijzing naar jou toe. Je kunt het ongeveer als volgt zien;

Overlijden op aarde is als het ware in de hemel, (de tussenwereld, Nirvana, of welke andere benaming je eraan wilt geven) geboren worden. Tijdens het aardse leven doe je als mens je ervaringen op. Het kan zijn dat je een vrij heftig leven achter de rug hebt, plotseling uit het leven bent gerukt of bent overleden aan een ernstige en pijnlijke ziekte. Een plotseling overlijden kan een enorme schok zijn, dan is er tijd en rust nodig om aan deze situatie te wennen. Het is niet dat je geliefde niet meer aan je denkt, maar op dat moment is het belangrijk om zelf bij te komen van het aardse leven. Zoals een baby nog contact heeft met de hemel (en tijd nodig heeft om bij te komen van de bevalling),  zo heeft jouw geliefde nog wel contact met de aarde. Terugkomend op het voorbeeld van de baby, deze heeft tijd nodig om op te groeien. Dit laatste geldt ook voor jouw geliefde die overleden is. Hoe verdrietig je ook bent, dit is niet het geschikte moment om contact te zoeken, zowel niet voor jou als voor je overleden geliefde. De meningen zijn hierover verdeeld, maar de meeste mediums zullen over het algemeen niet eerder contact proberen te leggen dan vanaf een half jaar tot een jaar. Hanteer dit als richtlijn voor jezelf, je wilt je geliefde immers niet storen?

 

Contact leggen met een geliefde

Er zijn richtlijnen waar jij je aan dient te houden want, zoals eerder gezegd,  het contact leggen met overledenen is geen spelletje en kan je beter overlaten aan goed opgeleide mediums met ervaring maar:

 • Zorg ervoor dat je emotioneel stabiel bent

 • Zoek geen contact als je in en in verdrietig bent. Het kan zijn dat je de verkeerde personen aantrekt en dat zou je niet moeten willen

 • Speel niet met een ouja bord, je kunt de verkeerde entiteiten aantrekken

 • Experimenteer niet met glaasje draaien, hoe spannend dit ook lijkt. Je kunt de verkeerde entiteiten aantrekken

 • Gebruik geen alcohol of drugs

 • Brand een witte kaars en zuiver de ruimte waar je bent met salie wierook

 • Als je dierbare niet komt, respecteer dit dan en probeer het contact niet af te dwingen

 

Er zijn verschillende methodes waarover de meningen zeer verdeeld zijn:
 

Dromen
Het zal je waarschijnlijk niet meteen de eerste keer lukken en het vraagt oefening maar dit is de veiligste methode. Gebruik hiervoor natuurlijk altijd je eigen woorden maar je kunt vlak voor je gaat slapen deze vraag stellen: ‘Lieve mama, wil je me in een droom bezoeken en kunnen we dan samen praten? Mag ik de droom dan ook onthouden? Ik wil je alvast bedanken dat je komt.’ Vind je de droom lastig uit te leggen? In dat geval zijn er via mediumchat droomduiders beschikbaar. Zij kunnen je uitleggen wat je droom precies betekent.


Bandstemmen
Hiervoor heb je geluidsopname apparatuur nodig. Er wordt beweerd dat je stemmen van overleden kunt horen als je een frequentie opzoekt waar zich geen radiozender op bevindt.


Vragen om een teken
Dit is een veilige maar ook respectvolle manier om contact met dierbare te leggen. Het valt niet mee de eerste keer. Probeer je geest zo leeg mogelijk te maken als je maar kunt, en stel de vraag die je hebt. Bedank je dierbare alvast voor het antwoord en sta open voor het antwoord in de vorm van een bloem, jullie liedje op de radio, het vinden van een witte veer, het plotseling zien van een vlinder terwijl het eigenlijk helemaal de tijd niet is om een vlinder te zien, enz.


Je weet dat je goed bezig bent als;

 • Jij je rustig voelt tijdens het contact. Jouw geliefde zal je nooit, maar dan ook nooit bang maken. Ben je angstig? Verbreek dan onmiddellijk het contact.

 • Stel een vraag die alleen jij en je geliefde kunnen weten, zo kun je checken of het contact oké is

 • Ruik je zijn of haar geur? Of voel je dat het om jouw dierbare gaat? Dan zit het wel goed


Wil je weten of het klopt wat je voelt van een ervaren medium? Maak dan gebruik van de gratis chatmogelijkheid via www.mediumchat.nl